Karstulan Autokatsastus 21.1.2021

Toiminta keskeytynyt konkurssin vuoksi.

Toiminnan mahdollisesta jatkosta tiedotetaan sivuilla myöhemmin!
maaraaikaiskatsastus

Määräaikaiskatsastus

Yleisessä liikenteessä olevat rekisteröidyt ajoneuvot on lakisääteisesti katsastettava määräajoin. Katsastuksessa tarkastetaan, että ajoneuvo on liikenneturvallinen, säännösten ja määräysten mukainen, eikä aiheuta tarpeettomia ympäristöhaittoja.

Milloin katsastukseen?
Uusi yksityiskäytössä oleva henkilöauto on katsastettava ensimmäisen kerran viimeistään kolmen vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä. Sen jälkeen on vapaavuosi, jolloin autoa ei tarvitse katsastaa. Tämän jälkeen auto on katsastettava vuosittain. Pakettiautoilla ensimmäinen katsastus on kolmen vuoden kuluttua käyttöönotosta, jonka jälkeen vuosittain.

Ajoneuvo on katsastettava viimeistään rekisteröintitodistukseen merkittynä käyttöönottopäivänä. Tai aikaisintaan neljä kuukautta ennen kyseistä päivää. Käyttöönottopäivä on merkitty rekisteröintitodistuksessa sarakkeeseen B. Rekisteröintitodistuksen tekniseen osaan on merkitty seuraavan määräaikaiskatsastuksen aikaväli.

Aikavali

Jos käyttöönottopäivää ei ole merkitty, katsastusajankohta määräytyy rekisteritunnuksen viimeisen numeron perusteella. Tarkemmat ajankohdat selviävät oheisesta kuvasta, jossa vihreä alue koskee henkilöajoneuvoja, ja raskasta kalustoa (kokonaismassa yli 3500 kg) koskevat sekä vihreä että sininen alue.

Katsastusajat kun käyttöönottopäivää ei ole merkitty

Jos ajoneuvo ei läpäise määräaikaiskatsastusta ensimmäisellä yrityksellä, on se tuotava korjattuna jälkitarkastukseen kuukauden kuluessa samaan katsastuspisteeseen. Jos tämä määräaika umpeutuu tai autoa käytetään eri katsastuspisteessä, suoritetaan täydellinen määräaikaiskatsastus uudelleen.

Tarkempia tietoja määräaikaiskatsastuksesta löytyy osoitteesta http://www.trafi.fi/tieliikenne/.


Karstulan Autokatsastus Oy
Määräaikaiskatsastus
Rekisteröintikatsastus
Muutoskatsastus
Rekisteröinti
Vakuutukset
Muut palvelut
Hinnasto
Linkit
Ota yhteyttä
 
 
Mikä auto - Testaa tietosi
 
© 2021 Karstulan Autokatsastus Oy